Forandringsledelse - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Forandringsledelse

Print Friendly, PDF & Email

Organisationer består af mennesker, og projektarbejde er båret af relationer. Derfor kræver en vellykket organisatorisk implementering, at man forstår at sætte sig i andres sted og lede dem trygt gennem forandringerne. Af samme grund bruger Peaks forandringsledere mindre tid bag skrivebordet og mere ude blandt de mennesker, der skal til at gøre noget andet, end de plejer.

Forandringsledelse – eller organizational change management – handler grundlæggende om at hjælpe et individ eller en gruppe fra én situation til en anden. At forstå deres udgangspunkt og det, de også er optaget af ved siden af netop denne forandring. Derfor er implementering af nye it-systemer, ændrede arbejdsgange eller sammenlægninger ikke kun tekniske øvelser. Det handler om mennesker. Og om at foregribe de udfordringer, der vil opstå. Det vigtigste værktøj i den forbindelse er dine ben, der kan fragte dig rundt til dem, der skal involveres og indgå i tætte samarbejdsrelationer. Forståelse for anerkendte rammeværker og ledelsesprincipper hjælper selvfølgelig også.

Hvad er effekterne af god forandringsledelse?

Både medarbejdere og ledere, der ikke i tilstrækkelig grad er involveret i at tegne både den fremtidige situation og vejen derhen, kan blive tunge modstandere. I værste fald kan de trække initiativets resultater ned. Men med den rette forandringsledelse kan I foregribe disse og skabe værdi ved at: 

  • Realisere gevinsterne ved projektet
  • Skabe udviklende og innovative samarbejdssituationer
  • Sikre motivationen blandt medarbejdere og ledere
  • Skabe en hurtigere og bedre forankret overgang til drift

patrick Sorentino, forandringsledelse

Patrick Sorrentino

Client Director

Tlf: 26 16 40 28

Vores tilgang

I Peak hjælper vi virksomheder og organisationer med at skabe reelle forandringer. Men vi hjælper også med at klæde alle på til at agere i den nye virkelighed, forandringerne medfører. Det gør vi fx gennem:

Sponsorinvolvering:

De nødvendige interessenter skal involveres og orienteres både før, under og efter forandringen. Især de ansvarlige ledere skal stå på mål for de forandringer, som deres medarbejdere skal gennemføre.

Træning:

Medarbejdere og ledere skal rustes til at kunne og ville indgå i den nye virkelighed efter implementeringen.

Rettidig kommunikation:

Medarbejdere skal forberedes på ændringerne med den rette involvering og kommunikation, og ledelsen skal imødekomme de tvivl, der kan opstå i processen.  

Motivation:

Mennesker er styret af alt mulig andet end deres jobbeskrivelser – fx kompetencer, erfaringer, følelser og relationer. Motivation, engagement og konstruktive bidrag skal komme via involvering, samarbejde og anerkendelse. 

Håndtering af evt. modstand:

Modstand er en naturlig reaktion på forandring, men det er vigtigt at kunne foregribe den og afværge potentielle konflikter i forbindelse med forandringen.

Resultater

Coop fik ny SAP-driftsleverandør på under 4 måneder
Ny projektmodel skabte bedre projektkultur på Retsmedicinsk
Sådan fik Københavns Lufthavn styring på +100 projekter med porteføljestyring

Skal vi hjælpe?

Vi kan hjælpe jeres organisation med at få roller og ansvar klarlagt, udforme en forandringssplan samt sætte strukturer på jeres forandringsunderstøttende aktiviteter. På den måde kan I opnå en langt bedre succesrate og realisering af jeres strategi. Vi vurderer jeres unikke vilkår og udfordringer, og sammen identificerer vi relevante tiltag, der styrker jeres tilgang til at kunne sikre effektive forandringer, uanset om det er i forhold til det enkelte /projekt / program eller forretningens generelle evne til at implementere nyt.

Michael Søby Andersen, forandringsledelse

forandringsledelse

Forandringer handler om mennesker, ikke systemer. Kun når folk faktisk ændrer adfærd, sker der noget. Løsninger kan kun bygges på et fundament af gode relationer

Michael Søby, fagansvarlig i forandringsledelse

Relaterede ydelser

P3M3® modenhedsmåling
Modning og governance

Relaterede kurser

No data was found

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880