Sourcing og kontraktstyring - Peak Consulting Group
peak logo

NO

Sourcing og kontraktstyring

Print Friendly, PDF & Email

It-markedet udvikler sig hurtigt, og leverandørfeltet er i løbende forandring. Beslutninger om sourcing bliver stadig mere komplekse, og at vælge mellem de mange muligheder kan virke uoverskueligt. Lad Peak hjælpe med at træffe de rigtige valg for jer, og få mest muligt ud af jeres leverandørsamarbejde.

Nye it-løsninger og produkter betyder ofte ændrede arbejdsgange og med dem en væsentlig effektivisering eller værdiskabelse. Men rejsen derhen kan være lang og kompleks. Markedet for it-løsninger er nemlig under konstant udvikling, og kompleksiteten i produkterne kan gøre det svært at identificere den rigtige løsning for jeres forretning. Her bliver den grundige forberedelse fundamentet for en succesfuld sourcing, og det er vores erfaring, at forberedelsen også skal indeholde den ledelsesmæssige forankring af plan og mål. Desuden er en grundig afdækning af markedet og en efterfølgende dialog med udvalgte aktører ofte værdifuld for den efterfølgende udbudsproces. Det kan med andre ord blive en større mundfuld, hvis I skal gøre det hele på egen hånd.

Hvad er gevinsterne ved sourcing?

Sourcing handler om at skabe effektivisering og værdi. Men resultaterne kan være svære at få øje på, hvis bjerget af forberedelse, KPI’er, planlægning og contract management kaster lange skygger over hele processen. Erfaren og uvildig rådgivning udefra kan derfor være en god idé for at opnå gevinster som:

  • At reducere omkostninger i processen
  • Mulighed for at fastholde fokus på forretningen
  • Finde den bedste løsning på markedet
  • Bedre kontraktstyring og governance

erik petersen

Erik Pedersen

Client Director

Tlf: 24942919

Vores tilgang

Vores konsulenter har erfaring i alle dele af sourcing-processen. Vi kan supportere jer i et par af faserne, eller stå med jer hele vejen fra strategi til implementering.

Sourcing strategi

Vi kortlægger jeres behov, eventuelle bindinger og afhænigheder mellem leveranceområder. Derudover prioriterer vi initiativerne og anbefaler en sourcing strategi med roadmap for udbuddet og plan for implementering.

Contract management

Store kontrakter og langvarige leverancer kræver ofte formaliseret og kontinuerlig kontraktstyring. Vi assisterer jer med at implementere en formaliseret contract management i organisationen.

Sourcing på SKI

SKI 02.22 rammeaftalen gør det muligt at outsource hele eller dele af jeres it-drift. Dette kan foregå ved direkte tildeling eller  miniudbud. Vi kan hjælpe jer hurtigt gennem begge.

Agil udbudsproces

En agil udbudsproces kan reducere tids- og ressourceforbrug i udbudsprocessen for private udbud. Samtidig sikrer det en god løsning og kontrakt i et omskifteligt marked.

Health check på kontrakter

Der er ofte gevinster at hente ved et gensyn og genforhandlinger af kontrakter, der har stået og samlet støv på hylden. Vi kan hjælpe med at tilpasse og optimere gamle kontrakter til nye behov og markedsudvikling.

Resultater

EKF skar 6 mdr. af udbudsproces om it-drift

Lad os lægge jeres sourcingstrategi

Vi er eksperter i sourcing, og vi har indgående erfaring med sourcing af it-drift, udvikling, vedligehold og softwareløsninger, som vi kender fra begge sider af forhandlingsbordet. Det betyder, at vi kan hjælpe jer med en accelereret og pragmatisk tilgang. Vores erfarne konsulenter er med fra de indledende overvejelser og helt i mål til den nye leverance er i drift.

Hvad er en god kunde?

Mange opererer med mantraet “Kunden har altid ret”. Men når det gælder leverandørsamarbejdet, har du som kunde faktisk en kæmpe interesse i at samarbejde med leverandøren og spille hinanden bedre. På OffDig 2021 fortalte vores Client Director Erik Pedersen om, hvordan man er en god kunde for sine leverandører.

Relaterede ydelser

It service management
Business Service Management

Relaterede kurser

No data was found

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880