Agil coaching hos dansk vinduesproducent - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent

Print Friendly, PDF & Email

Med agil coaching som værktøj leverede Peaks konsulenter et konkret kompetenceopbygningsforløb til agil projektledelse med scrum i projekter hos en dansk leverandør af ovenlysvinduer.

Problem

Organisationen ønskede at afprøve scrum som agilt rammeværk i et internt projekt, men havde ikke tidligere erfaringer med tilpasning og anvendelse af scrum. Derfor var der behov for hjælp og støtte til at implementere en tilpasset brug af scrum i projekter. Opgaven havde fokus på kompetenceopbygning og støtte til den interne projektleder, så denne selvstændigt kunne anvende scrum i projektkonteksten og i efterfølgende projekter. Desuden var der behov for en fælles bred forståelse af agilitet samt coaching i brugen af scrum, hvor facilitering af agile ceremonier, forståelse af roller og interaktioner, samt etablering af agil adfærd blev opbygget.

Løsning

I Peaks konsulent etablerede en plan for kompetenceopbygning for både projektlederen og  scrumteamet i projektet. Planen indeholdt en række onboarding sessioner med projektlederen og teamet, hvor de grundlæggende principper, teknikker og roller i scrum blev introduceret og anvendt i projektregi. Derudover blev der fastsat en kadence ift. refinement, sprint planning, daily stand-up, demo sessioner samt retro, der skulle understøtte anvendelsen af scrum. Projektlederen opnåede i processen en dybdegående forståelse for fordelene og praktikken ifm. brugen af scrum – herunder rollerne scrum master, product owner og tilpasningen til projektlederrollen i en agil kontekst.

Dette agile coachingforløb sikrede, at projektlederen fik kompetencer inden for anvendelse af scrum i projektkontekst – endda i en sådan grad, at projektet leverede over forventningerne. Erfaringerne blev ifm. projektnedlukning konceptualiseret, så erfaringerne kunne anvendes i organisationen til fremtidig benyttelse af agil projektledelse.

Vil I opbygge agile kompetencer?

 

Udover at have nogle af landets skarpeste agile hjerner på holdet, har vi også en kursusafdeling med et bred portefølje af agil kompetenceudvikling. Så uanset om I ønsker coaching ude i jeres egen organisation eller vil opbygge erfaringerne gennem et kursus, kan vi hjælpe jer videre. Vi har ingen færdiglavede løsninger, men tager altid udgangspunkt i jeres situation, modenhed og ambitioner.

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion
Energi- og telekoncern implementerede effektiv agil eksekvering