Risikostyring - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Risikostyring

Print Friendly, PDF & Email

God risikostyring kan berige projektets scope og succesrate markant. Ofte er det desværre en proforma risikostyring, der kan risikere at blive en sovepude, hvor reelle og farlige risici blot bliver diskuteret, noteret og accepteret i en risikolog, uden at der tages rigtig handling. Og det er utilsigtet gambling med hele projektet. Vi forsøger altid at skabe den gode og proaktive styring af risici!

Risikostyring er en nødvendig del af projektledelse, uanset hvilken type projekt, der er tale om. Risici kommer nemlig i mange former og farver, og derfor kan det også tage form som fx finansiel eller operationel risikostyring. Uanset typen, går det ud på at identificere risici i projektporteføljen og vurdere, hvordan disse bør håndteres, så de får mindst mulig indflydelse på projektet, eller hvordan de kan udnyttes som nye muligheder. Det kan være alt fra en anerkendelse af risikoens eksistens til en fuld handleplan for, hvad der skal gøres og af hvem, når uheldet er ude. På den måde giver man sit projekt de bedst mulige forudsætninger for at opnå den ønskede effekt.

Hvorfor er det vigtigt?

Typisk accepterer styregrupper risici, der enten ligger uden for deres beslutningsmandat, eller som af andre grunde anses for noget, de ikke kan kontrollere eller påvirke. Det kan også være, de mener, at en given risici ligger under en uudtalt bagatelgrænse. Det er en skam, for det er netop her, at man med proaktiv risikostyring kan skabe endnu bedre resultater. Det kan bl.a. være:

  • Øget succesrate i projekter
  • En ny og styrket ledelsesform
  • Forankring af risikostyring og governance

Lars muusmann

Lars Muusmann

Client Director

Tlf: 25 44 57 67

Vores tilgang

I Peak går vi til risikostyring med et fundament, der bygger på best practices. Der er grundlæggende 4 forskellige måder at håndtere en given risiko på. Kunsten er at identificere hvilken, man skal bruge hvornår og hvorfor.

Accept

Risikoen vurderes at have lille indvirkning på projektet eller væres ”uden for rækkevidde”. Hvor tendensen er at ignorere disse, sætter vi proaktivt ind over for dem i vores risikostyring.

Planlægning

Risikoen har stor sandsynlighed for at påvirke projektet, og en handleplan skal derfor udarbejdes.

Forebyggelse

Risikoen er til stede, men kan forebygges fx ved at teste løsningen hyppigt inden projektet er færdigt.

Minimering af konsekvenser

Risikoen kan ikke undgås, men der kan arbejdes med at inddæmme konsekvenserne ved den.

Resultater

Omorganisering sikrede Beredskabstyrelsen bedre samarbejde

Rusk op i jeres risikostyring med os

Hos Peak kan vi facilitere det holdningsskifte, forankre risiko governance og træne jeres organisation i at blive mere bevidst om, hvad I skal og kan gøre ved accepterede risici. På den måde kan vi sammen skabe best practice, styr på processerne, modenhed og ikke mindst ro i maven.

M_O_R risikostyring

Vi er certificerede i best practice risikostyring

Som et af Nordens højst certificerede konsulenthuse har vi naturligvis vores best practices på plads. Både når vi er ude og rådgive vores kunder, men også, hvis kunderne efterspørger kompetenceudvikling inden for risikostyring. Derfor udbyder vi også M_o_R® kurser (management of risk), så medarbejdere i jeres organisation kan få kompetencerne på plads. 

Relaterede ydelser

Relaterede kurser

M_o_R® Foundation
M_O_R risikostyring
DKK. 13.500 kr.

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880