Gevinstrealisering - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Gevinstrealisering

Print Friendly, PDF & Email

Programmer og projekter sættes i verden for at levere en eller flere gevinster. Men gevinsterne bliver desværre ikke altid til virkelighed. I Peak arbejder vi målrettet med gevinstrealisering ved at identificere, måle og handle på dem før, under og efter et givent projekt eller program. 

En gevinst er den positive effekt ved de forandringer, projektet eller programmet medfører. Gevinstrealisering er disciplinen, der skal sikrer at det sker. Hvis det skal lykkes at få de gevinster, man gerne vil have ud af et program eller projekt, er det afgørende, at gevinsterne er ægte: Interessenter skal efterspørge dem, og det skal være hjerteblod, så det faktisk betyder noget, om man opnår de ønskede effekter eller ej. Det skal altså ikke være fantasigevinster, der pumper en business case urealistisk op. Med gevinstrealisering som tilgang til planlægning og evaluering af jeres projekt eller program, styrer I både uden om de urealistiske og de urealiserede gevinster.

Hvorfor er gevinstrealisering vigtig?

Et projekt og i særdeleshed et program, der overholder tid og budget, men som ikke realiserer de forventede gevinster, er en mislykket indsats. Og dem er der mange af i både private og offentlige organisationer. Med professionel og dedikeret gevinstrealisering kan I derimod:

  • Sikre at de ønskede effekter, resultater og gevinster realiseres
  • Øge medarbejdertrivsel
  • Forbedre kvalitet af service eller ydelser
  • Øge kundetilfredshed
  • Indfri et lovkrav

patrick Sorentino, forandringsledelse

Patrick Sorrentino

Client Director

Tlf: 26 16 40 28

Vores tilgang

Vi går altid metodisk til værks , når vi skal realisere gevinster sammen med vores kunder. Det betyder, at vi har en række vækrtøjer, vi sætte i spil:

Implementering af gevinster

Sammen eksekverer vi planen for gevinstrealisering gennem program- og projektarbejde, forandringsledelse og relevant kompetenceudvikling.

Synliggøre gevinsterne

Ledelse, medarbejdere og øvrige interessenter bliver gjort bevidste om gevinsterne gennem rettidig kommunikation og synlige resultater, så der skabes ejerskab gennem hele projektet.

Gevinstmåling og evaluering

Bliver gevinsterne og forandringerne fulgt til dørs af ledelsen? Vi sørger for at måle og evaluere på gevinsterne efter projektet er afsluttet, og sørger for, at de ikke går tabt i driften.

Identificere gevinster

Vi laver en gevinstrealiseringsplan, der analyserer og identificerer de ønskede gevinster samt kortlægger, hvordan vi bedst når i mål.

Resultater

Socialforvaltningen indførte fælles metode for gevinstrealisering

Lad os hjælpe jer med at optimere effekten af jeres projekter

Når Peak hjælper organisationer med at realisere værdien af deres projekter, tager vi hensyn til organisationens situation, erfaring og modenhed. Uanset om I mangler en fælles forståelse og et fælles sprog om gevinstrealisering, skal til at starte et nyt initiativ, eller ønsker at forbedre jeres metodeapparat generelt, så rådgiver vi gerne om, hvordan I kommer i mål.

Gevinstrealisering

Download e-bogen om gevinstrealisering

Bliv klogere på, hvordan danske kommuner med Peaks hjælp satte system i gevinstrealiseringen af deres projekter. 

Relaterede ydelser

P3M3® modenhedsmåling
Modning og governance

Relaterede kurser

No data was found

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880