Ny projektmodel skabte bedre projektkultur - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

Ny projektmodel skabte bedre projektkultur på Retsmedicinsk

Print Friendly, PDF & Email

Retsmedicinsk Institut gennemgik en kulturændring og blev skarpere i deres projektarbejde. Fire konsulenter med hver deres kompetencer indenfor projekt-, portefølje og forandringsledelse samt Peaks kursusafdeling var involveret i indsatsen.

Problem

Retsgenetisk afdeling på Københavns Universitets retsmedicinske institut undersøger blandt andet faderskabssager for Statsforvaltningen og dna-spor for Politiet. Afdelingen har til enhver tid 5-10 aktive udviklingsprojekter. Og selvom afdelingen havde den en veludviklet projektværktøjskasse, blev den imidlertid ikke rigtigt brugt systematisk. Dette skyldtes ikke manglende kendskab til værktøjskassen, men rettere at værktøjerne var for omfattende og uoverskuelige – og at der manglede en fælles forståelse af, hvad det vil sige at arbejde i projekter.

Løsning

Peaks konsulenter og kursusafdeling etablerede et forløb, hvor godt 25 centrale ledere og medarbejdere over en periode på seks måneder gennemgik en række hel- og halvdagsseancer. Disse satte fokus på:

  • Hvorfor projektarbejde er vigtigt og en faglighed i sig selv.
  • En fælles forståelse af både problem og løsning.
  • Træning i porteføljeopgaver for ledelsen.
  • En simpel projektmodel og gennemgang af opgaverne i de forskellige projektroller
  • Justering af kulturen i afdelingen så projektledelse er forbeholdt færre, trænede medarbejdere.

 

Desuden blev medarbejdere i afdelingens projektkontor certificeret i PRINCE2® og fik dermed et stort kompetenceløft til at varetage de mere centrale roller i projektarbejdet. Dermed blev ledelse og projektkontor klædt på til at overtage stafetten fra Peaks konsulenter efter endt forløb.

Resultater

0 +
ledere og medarbejdere indgik i kulturændringen
0
konsulenter fra Peak varetog kulturændringen og træningen af medarbejderne

Skal I optimere jeres projektarbejde?

Hos Peak hjælper vi virksomheder og organisationer med at skabe de optimale projektledelsesprocesser. Og vi ved, at et fælles projektsprog og de rette kompetencer er alfa og omega for det gode projektarbejde. Derfor hjælper vi mange virksomheder i gang med forskellige best practices inden for projektledelse. Vi tager dog altid udgangspunkt i det, der i organisationen virker godt og som komplementerer den eksisterende model, der hvor det gør ondt.

 

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion