Københavns Lufthavn med porteføljestyring - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

Sådan fik Københavns Lufthavn styring på +100 projekter med porteføljestyring

Print Friendly, PDF & Email

Peak hjalp Københavns Lufthavne med at introducere et nyt it-system til porteføljestyring. Efter den tekniske implementering fulgte en organisatorisk indsats, så medarbejderne faktisk også begyndte at bruge systemet.

Problem

Københavns Lufthavne har en stor projektafdeling, der til enhver tid holder snor i cirka 100 aktive projekter på tværs af organisationen. Det er alt fra udvidelse af landingsbaner til istandsættelse af tax free-butikker. Derfor var det nødvendigt at implementere og introducere et nyt porteføljestyringssystem i projektafdelingen, så ledelsen kunne danne sig et overblik over porteføljen. Men der var også et behov for at skabe tilslutning og compliance med dette nye system, så medarbejderne brugte det aktivt i projektarbejdet.

Løsning

Peaks konsulenter bistod i selve anskaffelsen og implementeringen af det nye it-system til porteføljestyring. Det indebar alt fra leverandør- og kontraktstyring til udrulning og overgang til drift. Men et system er ikke mere værd end de mennesker, der bruger det. Derfor hjalp Peak også med selve forandringsledelsen af medarbejderne. Indsatsen tog udgangspunkt i ADKAR-modellen, der skitserer fem trin i en hensigtsmæssig forandringsproces –  dog tilpasset organisationens virkelighed. Det indebar bl.a. aktiviteter som:

  • Intern afstemning i ledergruppen om brug af systemet og budskaber til medarbejdergruppen
  • Tydelige udmeldinger om formål og forventninger og ’what’s in it for me’ til medarbejderne fra øverste leder
  • Tydelig brug af data i hverdagen, så værdien blev til at få øje på for medarbejderne
  • Feedback til medarbejderne på deres input – blandt andet ved at dele en samlet rapport, som hidtil havde været forbeholdt ledergruppen
  • Udvikling af PPM Playbook – en manual i pixibogsformat
  • Hurtig lederopfølgning ved afvigelse fra arbejdsgangene

Resultater

0 %
compliance på systemet i løbet af 2 måneder
0 +
projektledere benytter systemet dagligt
0
aktive projekter i porteføljen

Vil du vide mere om porteføljestyring??

I Peak ved vi, at god porteføljestyring giver bedre ledelse. Det kan skabe bedre beslutninger og dermed mere tilfredse medarbejdere og bedre resultater. Når vi hjælper organisationer med at realisere deres porteføljestyring, tager vi hensyn til organisationens situation, erfaring og modenhed. Uanset om I skal starte fra bunden eller mangler retning på jeres nuværende portefølje, rådgiver vi gerne om, hvordan I kommer i mål.

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion