Agilitet: Hvad er den agile tilstand i Danmark? - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Artikel

Agilitet: Hvad er den agile tilstand i Danmark?

Print Friendly, PDF & Email

Hvor er vi henne? Det besluttede vi hos Peak at undersøge.

Resultatet blev stort, nemlig Danmarks hidtil største agile undersøgelse, som omfattede 220 deltagere. Vi har kogt det ned og samlet de vigtigste pointer i en artikelserie, så du nemt kan blive klogere på undersøgelsens resultater og den agile tilstand i Danmark.
Hos Peak har vi en pragmatisk holdning til agilitet, fordi vi mener, at de agile metoder og mindset skal tilpasses behovene i den enkelte organisation og opgave. Det understøttes af undersøgelsens resultater, der viser, at langt de fleste organisationer lever i en virkelighed, hvor traditionelle og agile metoder skal sameksistere.

Men virker de agile metoder?

Ja, hele 78% af undersøgelsens deltagere tilkendegav, at de har oplevet succes med agile initiativer, men at disse i høj grad lever i sameksistens med traditionelle metoder.

For at illustrere undersøgelsens resultater har vi valgt at anvende nedenstående arketyper: Traditionel, Hybrid, Agil med PMO, Bi-model og Scaled Agile. Arketyperne viser forskellige snitflader mellem traditionelle og agile metoder:

Traditionel

Hybrid

Agil med PMO

Bi-modal

Scaled Agile

De fem arketyper

De fem arketyper danner basis for, at ledelsen i en organisation kan identificere, hvor organisationen befinder sig på nuværende tidspunkt og derfra tage en oplyst beslutning om, hvorvidt organisationen skal bevæge sig i retningen af en mere agil tilgang og dermed styrke sin agile tilstand.

Det er en metode til at illustrere, hvor en organisation befinder sig med henblik på at definere retning og mål for en fremtidig udvikling af leveranceorganisationen.

Henrik Timm

Henrik Timm

Management konsulent og partner

Resultatet blev stort, nemlig Danmarks hidtil største agile undersøgelse, som omfattede 220 deltagere. Vi har kogt det ned og samlet de vigtigste pointer i en artikelserie, så du nemt kan blive klogere på undersøgelsens resultater

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880