Agil leverancemodel i STAR - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

STAR skabte styring med ny agil leverancemodel

Print Friendly, PDF & Email

En ny agil leverancemodel skabte mere overskuelighed i STARs tekniske udfordringer, men krævede nøje styring og governance af det komplekse systemlandskab.

Problem

Den o­ffentlige sektor i Danmark er blandt de mest digitaliserede i verden med løsninger, der giver borgerne adgang til alt fra navneændringer til børnehavens venteliste på internettet. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har ansvar for at skabe digitale løsninger, der forbinder jobcentre, a-kasser, kommuner og de øvrige parter på beskæftigelsesområdet.

STAR valgte at udvikle en banebrydende, agil leverancemodel med 4 årlige it-releases på forskellige it-systemer. Det gjorde de tekniske udfordringer mere overskuelige, mens de ledelsesmæssige udfordringer til gengæld voksede. Derfor havde STAR brug for hjælp til styring af det komplekse systemlandskab.

Løsning

Peaks konsulent agerede Release Portefølje Manager for STAR, hvilket indebar at udarbejde releaseplanen for de berørte systemer. Desuden faciliterede konsulenten prioriteringsprocesser ift. release samt samarbejdet med og koordinering med interne og eksterne parter i udviklingsfasen. Endelig var konsulenten også ansvarlig for at vedligeholde og udvikle governancemodellen for releaseprocessen helt fra scope til idriftsættelse.

Skal vi hjælpe jer

I Peak arbejder vi med agile tilgange både via rammeværker og hybrider. Vores konsulenter er certificerede i SAFe® og fokus er altid på den værdiskabende proces. Peak behersker metoderne og hjælper din organisation hele vejen indtil gevinsterne er høstet. Vi sætter en dyd i at hjælpe vores kunder i deres agile transformation, uanset om det er som konsulenter på opgave, som rådgivere eller i kraft af vores kompetenceudvikling. Står I i en situation, hvor den agile tilgang skal til at spille en mere udtalt rolle i organisationen, har vi flere tilgange til, hvordan I kommer i gang.

 

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion