Patruljekøretøjer til forsvaret - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

Nye patruljekøretøjer i Forsvaret med PRINCE2® projektledelse

Print Friendly, PDF & Email

Peak assisterede Forsvaret med projektledelse i anskaffelsesprojekt af pansrede patruljekøretøjer til de danske soldater.

Problem

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) er en del af Forsvaret. Styrelsens vigtigste opgave er at sørge for, at det nødvendige materiel er tilgængeligt, så de igangværende operationer er sikret. Dette indebærer anskaffelsen af nyt materiel, hvilket foregår via udbud og anskaffelser på rammeaftaler. De skulle bl.a. anskaffe pansrede patruljekøretøjer, hvilket er en kompliceret proces der involverer mange forskellige aktører. Da koncernen ikke selv havde projektledere til rådighed, ønskede FMI assistance til ledelse og gennemførelse af projektet.

Løsning

FMI’s nøglemål for projektet var tid – jo hurtigere jo bedre – og Peaks konsulent assisterede FMI med at nå dette mål. Mere konkret indebar dette at skabe overblik og styre processen. Man skal vide, hvem interessenterne er, og hvilke ressourcer der er til rådighed. Samtidig er det vigtigt at få de rigtige specialister med på råd samt sikre dialog med de rigtige aktører på de rigtige tidspunkter.

Styringen af anskaffelsesprojketet foregik i tæt samarbejde med styregruppeformanden og resten af styregruppen. Dertil var dialog med andre interessenter vigtig for at sikre, at de rigtige beslutninger blev taget på de rigtige tidspunkter. Samtidig var projektet tilrettelagt ud fra kravet om, at det styringsmæssigt skulle følge PRINCE2-metodikken. Dette dog tilpasset virkeligheden og den situation, som FMI befandt sig i. Derudover var opbygning af den nye driftsstruktur, samt overdragelsen til brugeren, et vigtigt aspekt, således at FMI selv kan styre projektet og drift efterfølgende.

Står I over for et anskaffelsesprojekt?

I Peak har vi hands-on erfaring med hele livscyklussen projekter om materiel og it-anskaffelser. Står du over for et anskaffelsesprojekt, og har du brug for ekstern rådgivning i fx markedsafdækning, kravspecifikationen, kontraktstyring eller andet, står vi klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion