Næste generation digital post - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

Storkøbenhavnske kommuner networkede sig til Ny Digital Post

Print Friendly, PDF & Email

I forbindelse med Næste generation Digital Post stod det offentlige over for en større implementeringsopgave i 2021. Peak hjalp Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening med at komme godt fra start.

Problem

Alle danskere får i 2021 en ny it-løsning til digital post fra offentlige afsendere. Med det nye Digital Post får borgere og virksomheder en fremtidssikret, brugervenlig og sikker kommunikation med det offentlige – og omvendt. Men for statslige myndigheder lå der et stort arbejde i at kortlægge systemlandskabet samt ændre arbejdsgange og formater for at opfylde mindstekravene. Med andre ord en compliance- og implementeringsopgave, der for nogle myndigheder kunne være både uoverskuelig og for ressourcekrævende. 

Løsning

Peaks konsulenter samlede og faciliterede en række netværksmøde for Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening. Til hvert møde forberedte konsulenter gennemgang af de relevante opgavepakker der hørte til overgangen. De forberedte og faciliterede desuden fællesdrøftelser af, hvordan opgaverne kunne løses i en kommunal kontekst for medlemskommunerne.

Det gav digitaliseringscheferne fra DSDs medlemskommuner en grundig gennemgang af de opgaver, der knytter sig til implementeringen af Ny generation Digital Post, samt motivation og anledning til at eksekvere på de enkelte opgaver. Det kom helt konkret til udtryk i følgende udbytte: 

  • Indblik og gennemgang af mindstekrav ved enkelte faser og dele af implementeringen
  • Gennemgang og refleksion over af Digitaliseringsstyrelsen anbefalede processer og hjælpemidler til gennemførsel af implementeringen
  • Kortlægning af systemlandskab og kontaktstrukturer for de deltagende kommuner
  • Gevinster forbundet med MeMo-formatet
  • Erfaringsudveksling og dialog med øvrige kommuner i Digitaliseringsforeningen omkring opgavehåndtering samt muligt samarbejde omkring leverandørstyring.

Resultater

0
workshops blev afholdt og faciliteret af Peaks konsulenter
0
kommuner deltog aktivt i workshoppene
0
opgaverpakker fra Digitaliseringsstyrelsen samt løsninger til disse blev gennemgået

Skal vi hjælpe jer i mål med Næste generation Digital Post?

Implementeringen kan være et stort og uoverskueligt projekt, hvis I ikke har ressourcerne eller overblikket og erfaringen til at føre det i mål. I værste fald kan det gå ud over jeres almindelige driftopgaver. I Peak har vi allerede rådgivet flere myndigheder om implementering af digital post, og vi står klar til at hjælpe jer, uanset hvor I står i processen. 

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion