Modenhedsmåling sikrede forbedring - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

Modenhedsmåling sikrede fortsat forbedring af projekteksekvering

Print Friendly, PDF & Email

En selvstændig offentlig transportvirksomhed skulle have valideret gevinsten af en større investering. Peak hjalp dem med en uafhængig P3M3 modenhedsmåling og etablerede et roadmap for den fortsatte professionalisering af udviklingsaktiviteterne.

Problem

Virksomheden driver en kompleks infrastruktur og services, der involverer 1.000 daglige rejseafgange og 500.000 rejsende hver dag. Det gør det til en strategisk kompetence at gennemføre store projekter succesfuldt, da projektrisici kan være driftsnedbrud med store samfundsmæssige tab som følge. En intern modenhedsmåling havde nogle år forinden hjulpet virksomheden med at identificere og forbedre deres projekteksekveringsevner. Dog var der fortsat behov for en opfølgende og uafhængig P3M3-modenhedsmåling på den centrale portefølje af projekter for at dokumentere effekten af den store investering.

Løsning

Peaks første opgave var at gennemgå eksisterende rapporter, ambitionsniveau og materiale for at fastsætte det rette niveau for et review. Det indebar også at gennemgå projektprocesser og -dokumentation og at interviewe udvalgte projektdeltagere og -ledere samt styregruppe og PMO. På den måde kunne vi sammenholde projektprocesser med forankret viden, kompetencer og adfærd. På baggrund af disse indsigter kunne modenhedsmålingen med afsæt i P3M3-rammeværket udføres.

Resultatet blev en rapport, der validerede de positive effekter af virksomhedens investering i projektmodenhed, og som kom med anbefalinger til indsatser på kort og langt sigt. Desuden afholdte Peak en workshop med ledelsen, hvor det overordnede roadmap for den fortsatte vedligeholdelse og forbedring af udviklingsaktiviteter blev udarbejdet.

Står I over for en modenhedsmåling?

I Peak foretager vi Best Practice modenhedsmålinger i såvel klassiske projektorganisationer (projekt, program og porteføljestyringsniveau) som agile leveranceorganisationer. Modenhedsmåling er særligt relevant for organisationer der står med følgende behov:

  • At etablere et fælles og uafhængigt billede af status quo
  • At etablere en baseline evaluering, som fremtidige målinger og fremdrift skal måles op imod
  • For at identificere områder der kræver særlig fokus, fx hvor risici kan reduceres eller områder der i væsentligt omfang kan medføre til at sikre eller øge gevinstrealisering

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion