Lån & Spar reducerede porteføljestyring - Peak Consulting Group A/S - COM
peak logo

NO

Case

Lån & Spar reducerede projektporteføljen med 70%

Print Friendly, PDF & Email

Med en porteføljestyringsmodel fik banken bedre overblik og benhård prioritering af udviklingsprojekterne, så de nu har direkte sammenhængskraft med den overordnede strategi og kan ses på bundlinjen.

Problem

Et omskifteligt marked kræver en organisation, der kan trimme og tilpasse forretningen til de gældende markedsvilkår. Og netop tempo og omskiftelighed kan gøre det svært at få stoppet projekter, der tidligere gav stor værdi til forretningen, men som på grund af ændrede markedsforhold ikke bidrager lige så meget længere.

I Lån & Spar var der blevet oparbejdet en portefølje af udviklingsprojekter, hvis omfang ikke stemte overens med banken størrelse og antallet af medarbejdere. Der var derfor behov for at trimme projektporteføljen ned til kun de it-udviklingsprojekter, der skabte værdi for forretningen og kunne ses på bundlinjen.

Løsning

Peaks konsulenter udviklede i samarbejde med Lån & Spar en porteføljestyringsmodel til at reducere antallet af projekter. Modellen prioriterer de forskellige projekter efter kriterier, der hænger tæt sammen med bankens strategiske mål. Det hænger også sammen med, i hvor høj grad det enkelte projekts gennemførsel kan forventes at øge salget, tilfredsheden hos kunder og medarbejdere samt mulighederne for at styre projektets omkostninger, og om projektet er påkrævet for at overholde lovkrav.

Ud over besparelser har det lavere antal projekter givet højere medarbejdertilfredshed, konstaterer bankens porteføljeansvarlige, Peter Mølkjær. Han vurderer, at gennemførsel af projekter nu foregår mere effektivt, med mere klare målsætninger og deadlines for, hvornår et projekt skal være færdigt.

“I dag kan banken hurtigere og lettere tilpasse sig lovkrav og markedsudvikling. Tiden fra idé til endeligt produkt er blevet kortere, og kvaliteten i vores løsninger er blevet bedre,” siger Peter Mølkjær.

Resultater

0
Medarbejdere pr. projekt modsat 3,5 tidlgere
0 %
reduktion af antallet af projekter i porteføljen
0
prioriterede it-udviklingsprojekter i gang

Skal I trimme porteføljen?

I Peak har vi nogle af landets skarpeste program- og porteføljeledere, og vi hjælper jer gerne med at rydde op og skabe retning i jeres projekter. Uanset om I skal starte fra bunden eller mangler retning på jeres nuværende portefølje, rådgiver vi gerne om, hvordan I kommer i mål.

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Læs vores andre cases

Transportselskab etablerer best practice investeringsprogram
Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent
Dansk styrelse udførte agil transformation af it funktion