Optimering af Forsvarets forsyningskæde - emagine courses
Case

Sådan optimerede Forsvaret deres forsyningskæde med programledelse

Print Friendly, PDF & Email

Forsvaret ønskede i 2015 at igangsætte et program, der dels skulle skabe overblik og dels optimere de væsentligste processer vedrørende materiale-flowet i forsyningskæden på tværs af fem styrelser i Forsvarsministeriets koncern.

Problem

Forsvaret er en af Danmarks mest komplekse offentlige institutioner og løser opgaver i Danmark, i Rigsfællesskabet samt på internationale missioner. Virksomhedens opgaver og kompetencer spænder bredt, og det er essentielt, at der i alle situationer er det nødvendige udstyr og materialer til rådighed til de respektive opgaver. Dette gælder alt lige fra kontorartikler, værktøj og udrustning til biler, fly og skibe samt reservedele til disse. Derfor var det nødvendigt med et komplet overblik over forsyningskæden og dertil optimere processerne og materialeflowet i den. Derfor igangsatte Forsvaret et program, der skulle sikre dette på tværs af de fem styrelser i Forsvarsministeriets koncern.

Løsning

Peaks konsulenter hjalp med at få etableret hele strukturen for styring i programmet, implementeret styringsmetoder og processer samt styret den løbende vedligeholdelse og tilpasning af governance i programmet. De væsentligste opgaver var at rådgive og assistere programlederen i at lede programkontoret, facilitere samarbejdet med forandringsagenterne (repræsentanter fra fem styrelser) samt at udføre konkrete styrings- og ledelsesopgaver.Dette blev gjort ved at følge best practice ud fra PRINCE2® og MSP®, tilpasset den situation og virkelighed, som Forsvaret befinder sig i. Det vil sige, at Peak inddrog teorien, men skaleret og tilpasset til virkeligheden.

På en periode på 5 år opnåede programmet at optimere leveringstider på materiel, at implementere en række systemunderstøttelser og involvere en stor del af medarbejderne i  anvendelsen af de nye løsninger. Programmets governance har givet inspiration til en række andre programmer, som også er etableret i Forsvaret.

Resultater

0
styrelser indgik i programmet
0 år
fra påbegyndt program til drift

Skal I etablere et programkontor?

I Peak har vi nogle af landets skarpeste projekt-, program- og porteføljeledere, og vi hjælper jer gerne med at rydde op og skabe retning i jeres projekter. Uanset om I skal starte fra bunden eller mangler retning på jeres nuværende program, rådgiver vi gerne om, hvordan I kommer i mål.

Læs vores andre cases

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]