Cyber Security i Finanskoncern - emagine courses
Case

Bank øgede cyber security med nyt it koncept

Print Friendly, PDF & Email

Peak hjalp international bank og finanskoncern med at gennemteste og planlægge implementering af sikkerhedskoncept mod cyber risks på tværs af it-infrastrukturen. Tilgangen var hybrid og gjorde således brug af både agile og traditionelle udviklingsprincipper.

Problem

Grundet opkøb, sammenlægninger og en generelt stor global tilstedeværelse var bankens it-infrastruktur af en særligt kompleks art. Det øgede ikke alene mængden af interne og eksterne trusler – det gjorde det også sværere at standardisere it-sikkerheden på tværs af afdelinger og systemer. Da bankens afdeling for Cyber Security rent organisatorisk var langt fra direktionen, var det tilsvarende sværere at få ledelsesmandat til at implementere projekter tværorganisatorisk og således sikre fremdrift.

For at implementere en nyt sikkerhedskoncept var der behov for at udvikle både et scope, as-is picture og ikke mindst en plan for implementering. Men mindst lige så vigtigt var der behov for at udvikle PoC’er (Proof of Concept) for det ønskede koncept. Disse skulle dokumentere, at konceptet var teknisk muligt at implementere inden en tværorganisatorisk udrulning.

Denne case er anonymiseret

Vi respekterer, at ikke alle kunder ønsker at fremgå ved navn. Derfor er denne case beskrevet i overordnede termer. 

Løsning

Peaks konsulent agerede Lead Project Manager på projektet med ansvar for 13 interne og eksterne ressourcer samt koordinering af eksterne leverandørers leverancer. Projekttilgangen var hybrid, hvilket indebar agile principper i form af SCRUM og SAFe til udvikling af it-infrastrukturen, samt traditionel projektledelse (PRINCE2) til fx governance, rapportering, business case og milestone planning.

Resultatet blev to PoC’er, der hver især bekræftede, at dele af konceptet kunne implementeres. Desuden blev der leveret en strategisk plan og målbiledde for, hvilke it-tekniske og organisatoriske capabilities, der var nødvendige for en international implementering af konceptet frem mod 2024.

Skal vi hjælpe jer i mål med it-sikkerheden?

Uanset om det er i de indledende analyser, udvikling af koncept eller implementering af nye sikkerhedsstandarder, kan vi hjælpe jer med at øge jeres cyber security. Vores konsulenter favner alt fra de nødvendige sikkerhedscertificeringer til de påkrævede projektledelses- og udviklingskompetencer. Det betyder, at vi ikke alene kan rådgive om den rette løsning for jer, vi kan også facilitere udviklingen og implementeringen af den. 

Læs vores andre cases

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]