Forsvaret indførte robotteknologi - emagine courses
Case

Forsvaret indførte automatiseret robotteknologi

Print Friendly, PDF & Email

Det Danske Forsvar ville opbygge erfaringer inden for automatiseret robotteknologi. Peak hjalp med at udvikle metode og governance for automatiseringen, som fortsat danner grundlag for koncernens implementering af softwarerobotter.

Problem

Personalestyrelsen blev udvalgt, som den første styrelse i Forsvaret til at afprøve og idriftsætte softwarerobotter i koncernen. Fokus blev rettet mod de administrative serviceprocesser, hvor formålet var at hæve processernes performance og stille skarpt på datakvalitet i kernesystemerne.

Leverancerne indebar implementering af tre softwarerobotter, som hver især skulle håndtere en administrativ delproces. Den nye teknologi gav anledning til mange tanker i de forskellige medarbejdergrupper, og netop derfor var forandringsledelse et helt centralt emne i forhold til, om projektet ville lykkes.

Løsning

Peaks konsulent strukturerede projektorganisationen herunder styregruppesammensætningen og satte fokus på projektmetode og forandringsledelse. Der blev gennemført informationsmøder og roadshow undervejs for at komme i dialog med forskellige dele af organisationen. Projektmetoden var baseret på agilitet og Lean Six Sigma. Peaks konsulent fungerede som fagperson og udarbejdede den metode og governance, som Forsvaret i dag arbejder efter. Derudover fungerede konsulenten som sparringspartner med centrale stakeholders i Forsvarets organisation.

Det lykkedes at afprøve indførelsen af softwarerobotter i administrative serviceprocesser i Personalestyrelsen. Derudover fik projektet udviklet en metodik og governance for implementeringen. Overordnet har det betydet, at Forsvaret i dag har stillet teknologien og metoden til rådighed for hele koncernen og derfor er i gang med at etablere et Robotic Operational Center, som skal understøtte det kommende arbejde med softwarerobotter i koncernen.

Resultater

0
softwarerobotter blev implementeret
0
styrelser i koncernen deltog
0
måneder fra projektstart til afslutning

Står I over for et digitaliseringsprojekt?

I Peak arbejder vi med digitalisering efter alle best practices, både når det kommer til projektstyring men også den påkrævede forandringsledelse, der hører et digitaliseringsprojekt til. Samtidig er det afgørende, at metoderne tilpasses den enkelte  organisation for at opnå den rette styring og skaber digitalisering med værdi. Peak behersker metoderne og hjælper din organisation hele vejen indtil gevinsterne er høstet.

Læs vores andre cases

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]