Børns vilkår, fra identificeret til realiseret mvp - emagine courses
Case

Børns Vilkår gik fra identificeret til realiseret MVP på 2 måneder

Print Friendly, PDF & Email

Rådgivningstilbuddet BørneTelefonen skulle undergå nogle systemtekniske forandringer og sikre bedre svar til de børn, der benyttede brevkassen. Peak introducerede Half Double som projektmetodologi til Børns Vilkår og implementerede den i projekt “Bedre svar”.

Problem

Børns Vilkår har siden 1987 drevet rådgivningstilbuddet BørneTelefonen, der giver anonym rådgivning til børn, der har det svært. I 2018 stod de over for en større omlægning af arbejdet med BørneTelefonen i ønsket om at give de børn, der skriver ind, bedre og mere målrettede svar. Dette blev til projektet ”Bedre svar”, hvor systemtekniske ændringer og optimerede arbejdsgange skulle sikre den ønskede effekt. Her manglede Børns Vilkår en projektmetode, der hurtigere ville skabe den ønskede effekt. Peaks konsulent tiltrådte med målsætningen om at implementere projektmetodologien Half Double, og med den tanken om hurtigt at levere et minimumsprodukt (MVP), som kan fungere i sig selv og levere nogle features, der skaber værdi for brugerne.

Løsning

I samarbejde med projektets styregruppe blev der stillet skarpt på at identificere minimumsproduktet, så projektgruppen og styregruppen sammen kunne identificere, hvilken MVP der hurtigt kunne skabe værdi for de børn, projektet skulle hjælpe.

Samtidig var der fokus på at visualisere projektet løbende, så alle havde en fælles forståelse for, hvad der skulle leveres. Som Half Double foreskriver, blev styregruppen anvendt som en tæt sparringspartner gennem hele forløbet, og styregruppeformanden stod til rådighed for projektlederen og projektet mindst én time om ugen. Samtidig blev det prioriteret, at alle projektdeltagerne var fysisk til stede og arbejdede sammen på projektet mindst én hel dag om ugen.

Disse dogmer afspejlede sig i resultaterne ved, at:

  • Der var et øget fokus på at samarbejde om leverancer i projektet
  • MVP’en blev leveret allerede 2 måneder efter, at projektgruppen havde identificeret den.
  • Motivationen blandt projektdeltagerne var mærkbart øget

Resultater

0 mdr.
fra identificeret MVP til leveret MVP

Skal I i gang med Half Double?

Hos Peak Consulting har vi hundredetusindvis af timers arbejde med kompleks projektledelse og modning af projektorganisationer bag os. Og som partnere i Half Double Institute har vi allerede brugt Half Double-metodologien til at skabe resultater i større danske organisationer. Står I med et ønske om bedre styring af projekters scope, stærkere interessentinvolvering og forankring af projektleverancen, rådgiver vi gerne om jeres muligheder med Half Double.

Læs vores andre cases

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]