Agil eksekvering i dansk telekoncern - emagine courses
Case

Energi- og telekoncern implementerede effektiv agil eksekvering

Print Friendly, PDF & Email

Peak lagde fundamentet for et øget effektiviseringspotentiale i en nyligt fusioneret energi- og telekoncern. Det indebar bl.a. en konkret implementeringsplan for effektiv agil projektgennemførelse og it-drift samt udarbejdelse af klart definerede agile rammer.

Problem

I kølvandet på en nyligt overstået fusion havde koncernen et ønske om en yderligere styrkelse, tydeliggørelse og forankring af dens fælles eksekverings-, rapporterings- og styringsmodeller. Her skulle fokus primært være på strømlining af agile principper og metoder. Men organisationen havde en mangelfuld governance-model til prioritering af projekter, opgaver og incidents, da de agile udviklingsmodeller ikke var tilstrækkeligt beskrevet i projektmodellen. Derfor blev den agile tilgang ikke konsistent anvendt på tværs af afdelinger eller projektteams, og dem, der deltog i udviklingsprojekterne, havde forskellige agile erfaringsniveauer.

Denne case er anonymiseret

Vi respekterer, at ikke alle kunder ønsker at fremgå ved navn. Derfor er denne case beskrevet i overordnede termer. 

Løsning

En omfattende observationsfase med interviews og review af modellerne påviste et betydeligt effektiviseringspotentiale ved udvidet anvendelse af agile metoder. Derfor udarbejdede Peaks konsulenter en konkret og detaljeret implementeringsplan til at opnå mere effektiv projekteksekvering og it-drift. Her var fokus på en forankret agil model med klart definerede agile elementer. Modellen indeholdt bl.a. udformningen af en tydelig beskrevet it governance model for it udvikling, som sikrede klart beskrevne snitflader og rollefordelinger imellem PL, PO og Forretning. Der blev desuden lagt fokus på brugen af Agile Value Streams. Peaks konsulenter var således med til at levere en implementeringsplan, der muliggjorde og optimerede en effektiv agil eksekvering i organisationen.

Skal vi hjælpe jeres agile transformation i mål?

Vores konsulenter har dokumenteret erfaring med at implementere agile principper og således optimere en effektivt agil eksekvering i projekter og organisationer. Vi har ingen færdiglavede løsninger, men tager altid udgangspunkt i jeres situation, modenhed og ambitioner.

Læs vores andre cases

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]