Agil coaching i dansk vinduesproducent - emagine courses
Case

Agil coaching skabte erfaringsgrundlag hos dansk vinduesproducent

Print Friendly, PDF & Email

Med agil coaching som værktøj leverede Peaks konsulenter et konkret kompetenceopbygningsforløb til agil projektledelse med scrum i projekter hos en dansk leverandør af ovenlysvinduer.

Problem

Organisationen ønskede at afprøve scrum som agilt rammeværk i et internt projekt, men havde ikke tidligere erfaringer med tilpasning og anvendelse af scrum. Derfor var der behov for hjælp og støtte til at implementere en tilpasset brug af scrum i projekter. Opgaven havde fokus på kompetenceopbygning og støtte til den interne projektleder, så denne selvstændigt kunne anvende scrum i projektkonteksten og i efterfølgende projekter. Desuden var der behov for en fælles bred forståelse af agilitet samt coaching i brugen af scrum, hvor facilitering af agile ceremonier, forståelse af roller og interaktioner, samt etablering af agil adfærd blev opbygget.

Denne case er anonymiseret

Vi respekterer, at ikke alle kunder ønsker at fremgå ved navn. Derfor er denne case beskrevet i overordnede termer. 

Løsning

I Peaks konsulent etablerede en plan for kompetenceopbygning for både projektlederen og  scrumteamet i projektet. Planen indeholdt en række onboarding sessioner med projektlederen og teamet, hvor de grundlæggende principper, teknikker og roller i scrum blev introduceret og anvendt i projektregi. Derudover blev der fastsat en kadence ift. refinement, sprint planning, daily stand-up, demo sessioner samt retro, der skulle understøtte anvendelsen af scrum. Projektlederen opnåede i processen en dybdegående forståelse for fordelene og praktikken ifm. brugen af scrum – herunder rollerne scrum master, product owner og tilpasningen til projektlederrollen i en agil kontekst.

Dette agile coachingforløb sikrede, at projektlederen fik kompetencer inden for anvendelse af scrum i projektkontekst – endda i en sådan grad, at projektet leverede over forventningerne. Erfaringerne blev ifm. projektnedlukning konceptualiseret, så erfaringerne kunne anvendes i organisationen til fremtidig benyttelse af agil projektledelse.

Vil I opbygge agile kompetencer?

 

Udover at have nogle af landets skarpeste agile hjerner på holdet, har vi også en kursusafdeling med et bred portefølje af agil kompetenceudvikling. Så uanset om I ønsker coaching ude i jeres egen organisation eller vil opbygge erfaringerne gennem et kursus, kan vi hjælpe jer videre. Vi har ingen færdiglavede løsninger, men tager altid udgangspunkt i jeres situation, modenhed og ambitioner.

Læs vores andre cases

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]