MSP® Practitioner - emagine courses

MSP® Practitioner

Programledelse

Som programleder har du ikke alene ansvaret for at få de indbyrdes projekter til at sameksistere. Du skal også have konstant øje for de forretningsmæssige gevinster, dit program skal give – og det kræver sit i både overblik og kompetencer

Med MSP Practitioner lægger du en ekstra dimension af praktiske kompetencer på din Foundation certificering. Det betyder, at dit teoretiske kendskab til rammeværket Managing Successful Programs bliver udvidet med flere praktiske redskaber, der løfter din rolle som programleder og lige så succesraten i dine programmer. Endelig får du den eftertragtede og internationalt anerkendt MSP Practitioner-certificering, der er din og din organisations garant for, at I er rustet til at lede jeres programmer efter den førende globale standard. 

Bemærk: Vi udbyder den nyeste version af MSP (MSP version 5). Det betyder, at hvis du har en certificering i MSP Foundation version 4, og gerne vil certificeres som MSP Practitioner, kræver dette at du tager en ny MSP Foundation version 5. Læs mere om den i afsnittet: Hvad indebærer opdateringen?

MSP® Practitioner

MSP_ATO logo 2018
På vores MSP Pracitioner kursus lærer du de videregående elementer i succesfuld programledelse og programstyring. Helt konkret får du: 
• Forståelse af MSP metodens tilgang med udgangspunkt i din egen erfaring og viden indenfor forandringsprocesser
• Værktøjer til at omsætte strategi til løsninger
• En respekteret og globalt anerkendt certificering i programledelse ved bestået eksamen
Kurset giver dig en detaljeret viden om og indsigt i MSP metoden – inklusiv den dokumentation, der skal produceres under et programs livscyklus. Du bliver ligeledes klædt på til at bestå din MSP Practitioner eksamen, som tages efter endt kursus. Ved bestående af eksamen, opnår du en akkreditering som Managing Successful Programmes Practitioner.
Kurset er ideelt for dig, som enten leder, styrer, støtter eller leverer programmer. Du har en baggrund som fx programleder, programejer – eller er på anden måde involveret i programmer som fx ansvarlig for hele eller dele af programmets styringsdiscipliner, programmedarbejder eller erfaren projektleder. Du kan også have en baggrund som enten forandringsleder eller styregruppeleder, som er drevet af forretningsmæssige behov for forandring. Du og din organisation ønsker et fælles sprog for en kontrolleret tilgang til programledelse og programhåndtering – og det er præcis, hvad I får på dette kursus.
Kurset er for dig, der allerede har bestået MSP Foundation eksamen (du skal dog være opmærksom på, at du skal have en MSP Foundation version 5), inden du kan gennemføre Practitioner kurset og eksamen.
Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du et forberedelseshæfte. Hæftet består af opgaver, du skal lave inden kursusstart samt en oversigt over, hvilke sider, du skal læse i e-bogen. Vi anbefaler, at du inden kurset har gennemgået casen og forberedelseshæftet, hvilket forventes at tage ca. 20 timer.
Kurset afholdes som et 2-dages intensivt kursus uden overnatning.
Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor vi veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Desuden får du også mulighed for at øve dig på testeksaminer.
• Overblik over de principper, der udgør fundamentet for MSP, samt hvordan de 7 principper bruges undervejs i programmets livscyklus
• Overblik over de 7 ledelsestemaer i MSP, samt hvordan hvert tema understøtter programmer, risici og kvalitetssikring
• MSP-livscyklus: En gennemgang af de processer, der er i et program
• MSP Practitioner eksamensforberedelse, hvor vi gennemgår de typiske eksamensspørgsmål
Efter endt kursus, kan du booke din eksamen via din eksamensvoucher. Det er en forudsætning for deltagelse i eksamen, at du har gennemført kurset. Det er ikkemuligt at tage eksamen i forlængelse af sidste kursusdag, da Peak Consulting Group ikke kan tilbyde at stille et eksamenslokale til rådighed.
• Eksamen varer 2½ time
• For at bestå skal du have 42 spørgsmål rigtig besvaret
• Den består af 70 spørgsmål
• Eksamen er online og med hjælpemidler 
Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt, program og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Du kan orientere dig i undervisersprog og materialesprog på den enkelte afholdelse.
MSP® Practitioner

13. jun -

14. jun 2024

09:00
- 16:00
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 12.000
Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

MSP® Practitioner

5. dec -

6. dec 2024

09:00
- 16:00
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 12.000
Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

MSP manual

Ønsker du at købe en bog, er du velkommen til at skrive til [email protected]

Oplys venligst faktureringsoplysninger samt den ønskede leveringsadresse ved bestilling.

MSP bog

At blive MSP certificeret gavner organisationen

Går du med tanken om at blive MSP-certificeret? Du er måske allerede selv programleder, men ønsker at udvide dine kompetencer, eller overvejer du at sende en af dine projektledere eller programdeltagere på et MSP-kursus? Det kan du med god grund gøre, det beriger nemlig ofte hele organisationen.

De syv principper

En væsentlig del af MSP-metoden baserer sig på syv principper, der dækker programmets livscyklus. MSP-metoden har evnen til at skabe en bedre forståelse for styring og ledelse både i forhold til porteføljen, projekterne og programmerne i hele organisationen.

Hvem henvender MSP-kurset sig til?

MSP henvender sig ikke kun til den kommende programleder. Er du vant til at arbejde med komplekse projekter, og ønsker du at blive bedre til at forstå projekt- og programorganisationerne, så kan MSP være et godt springbræt til at udvide din horisont.

MSP-principperne hjælper dig på vej

Når en leder skal klædes på til at styre et program, er det nødvendigt at stille skarpt på den disciplin, der er forbundet med programmer og programledelse. Der bør nemlig være fokus på roller og ansvar, men i ligeså høj grad hvordan der skabes en struktureret og procesorienteret tilgang til programhåndtering.

God programledelse gør, at programmer eksekveres mere effektivt og medfører, at gevinstrealisering bliver mere sandsynlig. Derudover er MSP-metoden også et godt værktøj, når der skal bygges bro mellem forretningsmål og de initiativer, der gør, at målet realiseres.

Hvordan kommer du i gang?

Hos emagine underviser vi i MSP. Vores undervisere er MSP-eksperter, som altid er opdateret på den nyeste viden indenfor området. De har samtidigt praktisk erfaring, fordi de dagligt selv anvender MSP-metoden i forbindelse med deres egen lederrolle.

Tak for - Et RIGTIG godt forløb – både med indhold og også de to evalueringer, som KRÆVER noget og GIVER noget.

Lars Berg Møller, Projektledelse

Jeg fik mange guldkorn med hjem, som jeg prøver at indarbejde i mine daglige rutiner. Fantastisk at vi fik et helt projekt op at køre med en masse synlighed og det var bare på 3 dage.

Lena Olsen, Projektledelse

Kommende kurser

MSP® Practitioner

13. jun -

14. jun 2024

09:00
- 16:00
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 12.000
Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

MSP® Practitioner

5. dec -

6. dec 2024

09:00
- 16:00
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 12.000
Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

Dit udbytte
Virksomhedens udbytte

Mød vores undervisere

Lignende kurser

Firmaer der har taget vores kurser

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]