MSP® Foundation - emagine courses

MSP® Foundation

MSP
MSP_ATO logo 2018

Springet fra projektleder til programleder er både fagligt og personligt udfordrende. Der er nemlig nogle helt andre krav til programlederen ift. overblik og forretningsmæssige effekter end til den traditionelle projektlederrolle

Som programleder skal dit fokus flyttes fra de individuelle leverancer til den overordnede vision for programmet. Det betyder, at du måles mindre på tid og budget, og mere på gevinstrealisering i organisationen som hele. Med MSP Foundation får du værktøjerne til at administrere rollen som programleder i en moderne, omskriftelig verden. MSP (Managing Successful Programmes) er nemlig en af verdens mest udbredte og anerkendte best practice metoder til programledelse i alle typer organisationer. 

Bemærk: Vi udbyder den nyeste version af MSP (MSP version 5). Det betyder, at hvis du har en certificering i MSP Foundation version 4, og gerne vil certificeres som MSP Practitioner, kræver dette, at du tager en ny MSP Foundation version 5. Læs mere om den i afsnittet: Hvad indebærer opdateringen?

MSP® Foundation

Vores MSP Foundation kursus ruster dig til at lede programmer i en verden, hvor digitalisering, agilitet og omskiftelighed har taget en permanent plads i vores hverdag. Baseret på Best Practice erfaringer, er MSP designet til let at kunne tilpasses individuelle behov og omstændigheder i din organisation. Helt overordnet består MSP af en række principper, der sikrer dig en effektiv styring af programmer, så du på den måde realiserer de ønskede gevinster i din programledelse og dit program. Helt konkret får du: 
• Teoretisk indsigt i og forståelse for MSP som best practice metode
• Redskaberne til at implementere MSP i din egen organisation – skaleret og tilpasset jeres særlige behov
• Et rammeværk, som du kan benytte til at styre alle aspekter, der er i programledelsen
Når du deltager på MSP Foundation-kurset, får du en detaljeret viden om MSP-rammeværket som du kan bruge aktivt i dit arbejde som programleder eller programmedarbejder. Du får også viden om principperne og flowet i et program samt mulighed for at afprøve dine færdigheder i en række øvelser. Og så bliver du selvfølgelig klædt på til at bestå din MSP Foundation eksamen, som du tager efter endt kursus. Ved beståelse af eksamen opnår du en MSP Foundation certificering – det betyder, at du får papir på dine nye kompetencer! 
Kurset er ideelt for dig, som enten leder, styrer, støtter eller leverer programmer. Du har en baggrund som fx programleder, programejer – eller er på anden måde involveret i programmer som fx ansvarlig for hele eller dele af programmets styringsdiscipliner, programmedarbejder eller erfaren projektleder. Du kan også have en baggrund som enten forandringsleder eller styregruppeleder, som er drevet af forretningsmæssige behov for forandring. Du og din organisation ønsker et fælles sprog for en kontrolleret tilgang til programledelse og programhåndtering – og det er præcis, hvad I får på dette kursus.
Kurset har fokus på forståelse for procesorienteret programledelse med rammeværket Managing Successul Programmes. Det vil derfor være en fordel, hvis du har erfaring med praktisk arbejde indenfor program- eller projektledelse.
Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du MSP e-bogen samt et forberedelseshæfte. Hæftet består af opgaver, du skal lave inden kursusstart samt en oversigt over, hvilke sider, du skal læse i e-bogen. Vi anbefaler, at du inden kurset har læst e-bogen og forberedelseshæftet, hvilket forventes at tage ca. 20 timer.
Kurset afholdes som et 3-dages intensivt kursus uden overnatning. Det forventes, at du bidrager aktivt under kurset, hvor vi veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. Vi gennemgår teorien i relation til praktiske eksempler, og du får også mulighed for at øve dig på testeksamener.
Efter endt kursus, kan du booke din eksamen via din eksamensvoucher. Det er en forudsætning for deltagelse i eksamen, at du har gennemført kurset. Det er ikke muligt at tage eksamen i forlængelse af sidste kursusdag, da Peak Consulting Group ikke kan tilbyde at stille et eksamenslokale til rådighed. 
• Eksamen varer 60 minutter
• Den består af 60 multiple choice spørgsmål
• For at bestå skal du have 36 spørgsmål rigtigt besvaret
• Eksamen er online og uden hjælpemidler
Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt, program og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Du kan orientere dig i undervisersprog og materialesprog på den enkelte afholdelse.
• Den officielle MSP e-bog og forberedelseshæfte (på engelsk)
• Fyldestgørende kursusmateriale, der kan bruges som opslagsværk under kurset
• MSP Foundation eksamen
• Forplejning under kurset
Ønsker du at tilkøbe en fysisk bog, er du velkommen til at skrive til [email protected]
MSP® Foundation

9. sep -

11. sep 2024

09:00
- 16:30
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 14.500

Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

MSP® Foundation

2. dec -

4. dec 2024

09:00
- 16:30
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 14.500

Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

MSP manual

Ønsker du at købe en bog, er du velkommen til at skrive til [email protected]

Oplys venligst faktureringsoplysninger samt den ønskede leveringsadresse ved bestilling.

MSP bog

At blive MSP certificeret gavner organisationen

Går du med tanken om at blive MSP-certificeret? Du er måske allerede selv programleder, men ønsker at udvide dine kompetencer, eller overvejer du at sende en af dine projektledere eller programdeltagere på et MSP-kursus? Det kan du med god grund gøre, det beriger nemlig ofte hele organisationen.

De syv principper

En væsentlig del af MSP-metoden baserer sig på syv principper, der dækker programmets livscyklus. MSP-metoden har evnen til at skabe en bedre forståelse for styring og ledelse både i forhold til porteføljen, projekterne og programmerne i hele organisationen.

Hvem henvender MSP-kurset sig til?

MSP henvender sig ikke kun til den kommende programleder. Er du vant til at arbejde med komplekse projekter, og ønsker du at blive bedre til at forstå projekt- og programorganisationerne, så kan MSP være et godt springbræt til at udvide din horisont.

MSP-principperne hjælper dig på vej

Når en leder skal klædes på til at styre et program, er det nødvendigt at stille skarpt på den disciplin, der er forbundet med programmer og programledelse. Der bør nemlig være fokus på roller og ansvar, men i ligeså høj grad hvordan der skabes en struktureret og procesorienteret tilgang til programhåndtering.

God programledelse gør, at programmer eksekveres mere effektivt og medfører, at gevinstrealisering bliver mere sandsynlig. Derudover er MSP-metoden også et godt værktøj, når der skal bygges bro mellem forretningsmål og de initiativer, der gør, at målet realiseres.

Hvordan kommer du i gang?

Hos emagine underviser vi i MSP. Vores undervisere er MSP-eksperter, som altid er opdateret på den nyeste viden indenfor området. De har samtidigt praktisk erfaring, fordi de dagligt selv anvender MSP-metoden i forbindelse med deres egen lederrolle.

Tak for - Et RIGTIG godt forløb – både med indhold og også de to evalueringer, som KRÆVER noget og GIVER noget.

Lars Berg Møller, Projektledelse

Jeg fik mange guldkorn med hjem, som jeg prøver at indarbejde i mine daglige rutiner. Fantastisk at vi fik et helt projekt op at køre med en masse synlighed og det var bare på 3 dage.

Lena Olsen, Projektledelse

Kommende kurser

MSP® Foundation

9. sep -

11. sep 2024

09:00
- 16:30
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 14.500

Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

MSP® Foundation

2. dec -

4. dec 2024

09:00
- 16:30
Sprog: Dansk 
Materialer: Engelsk
Storkøbenhavn
DKK 14.500

Inkl. certificering, materialer og forplejning

Alle priser er ekskl. moms

Dit udbytte
Virksomhedens udbytte

Mød vores undervisere

Lignende kurser

Firmaer der har taget vores kurser

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]