Det effektive projektteam - emagine courses
Projektledelse

Det effektive projektteam

Print Friendly, PDF & Email

 Der kan være nok så meget styr på dokumentationen, men selv den grundigste risikoanalyse er nyttesløs det øjeblik, dit team falder fra hinanden. På kurset ”Det effektive projektteam” går vi derfor i dybden med den (måske) vigtigste projektlederdisciplin af dem alle: Teamledelse. 

”Ingen er perfekte, men det kan et team være.” Selvom der er mange klichéer i moderne teamledelse, er der altså noget om snakken. Det er nemlig de færreste projekter, der kan blive en succes, uden et team, der formår at samarbejde og spille hinanden gode. Og som projektleder er det din opgave at facilitere det samarbejde – lige fra projektopstart til afsluttende evaluering.  

På kurset lærer du, hvordan du får teamet godt fra start og ud over stepperne i projekter. Det gør du ved at stifte bekendtskab med BELBINs forskellige personlighedstyper, og hvordan du bruger dem i teamsammensætninger. Men du lærer også, hvordan du foregriber eller håndterer konflikter – og i nogle tilfælde bruger dem aktivt til at styrke teamet. Endelig bliver du trænet i faciliteringenskunst, så du kan afholde effektive workshops, feedbacksessioner og gruppemøder. 
Kurset er en kombination af teori og workshops med fokus på, at du hurtigst muligt skal kunne overføre dine nye kompetencer til dine egne projekter og teams.
• At få et indgående kendskab til team-sammensætninger og persontyper
• At blive trænet i at facilitere møder og workshops
• At opnå bedre resultater
Du får mest ud af kurset, hvis du i forvejen har erfaring med projektledelse. Kurset er specielt velegnet for deltagere, der skal arbejde med et projektteam og facilitering af teams.
En forudsætning for deltagelse i kurset er at du har gennemført Resultatorienteret projektstyring eller har en viden, der er tilsvarende dette kursus/modul.
Kurset afholdes som et 3-dages intensivt kursus uden overnatning. Kursets varighed er kl. 9.00-17.00.  
Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, der er en kombination af teori og workshops.
• Gruppers udvikling
• Det effektive team (BELBIN), hvordan teamet kan sammensættes og understøttes
• Der udfyldes en personlig test online inden kurset
• Feedback, hvordan det gøres, hvordan feedback kan bruges til egen såvel om andres øgede indsigt og udvikling
• Hvordan et projektteam effektivt etableres og igangsættes
• Facilitering af teams
• Alle faciliterer en workshop
• Alle modtager feedback på egen teamledelse
• Effektiv gennemførelse af styregruppemøder
• Strukturen i kurset kan genbruges til effektiv opstart af egne projektteams
• Egne vigtigste læringspunkter + plan for personlig implementering
Kurset afholdes på dansk med danske materialer. 
 • BELBIN test, som udfyldes inden kurset
• Fyldestgørende kursusmateriale, der kan bruges som opslagsværk efter kurset
• Frokost, the og kaffe under kurset.
No data was found
Dit udbytte
Virksomhedens udbytte

Kommende kurser

Udtalelser fra vores kursister

PRINCE2 Foundation

Kurset gav en rigtig god indflyvning til PRINCE2-universet, der klædte os bedre på til at strukturere projekter af forskellig karakter. Jeg har fået en langt bedre forståelse for, hvordan gode projekter kan styres. Ofte er man så fokuseret på at nå i mål med projekterne, at man glemmer at tænke mere holistisk fra start. Underviseren har rigtig dygtigt vist, hvorfor det er en forudsætning for at lykkes med gode projekter, at projekter planlægges. 

Kenneth Hjorth-Hansen
Bilbranchen logo

PRINCE2 Foundation

I can say with confidence that my expectations were met and I am happy with my decision to take the course. In terms of key takeaways from the course, for me this would be the fact that PRINCE2® can be tailored to suit any project, which will help me in managing all my future projects more efficiently. The facilitation of the course was perfectly executed by Peak Consulting Group and the overall course experience was just great! 

Edi Simeonov Boyanov
Edi Simeonov Boyanov

PRINCE2 Foundation

 

Kurset levede bestemt op til mine forventninger. I løbet af de 3 dage fik vi et godt indblik i det basale i PRINCE2 metode, samt havde tid til at diskutere, hvordan dette kunne sættes i kontekst ift. erfaringer eller udfordringer vi som deltagere stod overfor. Der var bestemt ingen tvivl om, hvor meget erfaring underviseren har med projektledelse og brugen af PRINCE2, hvilket betød at man altid følte sig i meget trygge hænder.

Sandra Villumsen
NielsenIQ, logo

PRINCE2 Foundation

Kursusdagene var som forventet intense og alle trådene fra det forberedte selvstudie blev bundet godt sammen i et samlet overblik.

Dagene var supergodt orkestreret af underviseren, der balancerede fint mellem teori, øvelser og egne erfaringer. Og hun var rigtig god til at fremhæve de væsentlige pointer.

PRINCE2 frameworket har skærpet min forståelse for hvilke overvejelser, man bør gøre sig om temaer og processer undervejs i et projektforløb, og jeg har allerede brugt min nye viden til at få adresseret nogle emner i et igangværende projekt.

albert
Albert Balestra
topdanmark, logo

PRINCE2 Agile® Practitioner

Kurset gav mig evnen og redskaberne til at vurdere, i hvor høj grad projektorganisationen og projektet var egnet og parat til at arbejde agilt, og hvilke risici der følger med ved et agilt mindset.

Jeg fik en konkret værktøjskasse med metoder og principper at tage med hjem og anvende i dagligdagen som projektleder.  Det er en kæmpe hjælp i hverdagen når der skal brobygges imellem ledelsens forventninger og målsætninger med projektteamet arbejdsmetoder og performance.

Lars Lomholt
unit it, logo

Det er altid skønt at lære noget nyt, og sidste uge var ingen undtagelse! Her stod programmet på tre dages intensivt kursus, ledet af Peak Consulting Group og afsluttet med en PRINCE2®-certificering.

Nu glæder jeg mig til at bruge min nye indsigt i projektledelsens Best Practice til at gøre en forskel i mit frivillige virke hos AXIS, og ikke mindst skabe værdi for min kommende arbejdsgiver!

citet
Pia Sørensen

Tak for – Et RIGTIG godt forløb – både med indhold og også de to evalueringer, som KRÆVER noget og GIVER noget.

citet
Lars Berg Møller
aalborg-universitet-logo

De sidste par dage har været intensive, lærerige og spændende med Peak Consulting Group, hvor Jesper Vilstrup har sørget for inspirerende undervisning. Jeg er glad for, at jeg nu er certificeret i Prince2 Foundation – projektledelse og glæder mig til at anvende mine nye tilegnede metoder i den virkelige verden.

prince2
Salli Lea König

Faglig dygtig underviser der var god til at forklare og formidle indholdet. God balance mellem teori og gruppearbejde.

Anja Hansen
lidl-logo

Lone er utrolig struktureret og god og tålmodig i forhold til at svare på spørgsmål.

Christine Larsen
Finanstilsynet logo

Mød vores undervisere

Nick Thomas

Underviser

Lone Nedergaard-Jensen

Underviser

Jesper Vilstrup

Underviser

Leif Knudsen

Underviser

Lignende kurser

Andre, der har taget dette kursus:

forsvaret
STAR logo
statens it logo
Dataforsygning logo
spillemydighed logo
materiel-og-indkøbsstyrelsen-logo
domstolstyrelsen

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]