Har Half Double en fremtid i det offentlige? - emagine courses
Artikel

Har Half Double metodologien en fremtid i den offentlige sektor?

Print Friendly, PDF & Email

Svaret er ja, så længe den enkelte organisation tager sine forholdsregler, har fokus på en række nøgleproblematikker og tager et helhedsorienteret syn på både implementering og de fravalg, der er nødvendige at tage.

Half Double metodologien, der er en dansk udviklet metode til at drive hybrid projektledelse, vinder fortsat indpas i danske organisationer som en mellemgrund mellem vandfaldsprojekter og et fuldt agilt set-up. Og særligt offentlige institutioner begynder at søge mod hybriden som vejen frem. Men hvad dækker Half Double egentlig over?

Half Double følger 3 simple filosofier

Half Double er ikke en projektmodel, men nærmere tre grundlæggende filosofier (kaldet kerneelementer), der, når de udleves, skaber mere fremdrift og dynamik i projekter. Kerneelementerne dækker over Ledelse, Fremdrift og Effekt, og har hver et sæt konkrete værktøjer, du som projektleder kan aktivere i projektteamet.

Selvom mange mener, at det er gammel vin på nye flasker, så er der alligevel noget læring, som man med fordel kan tage med herfra og implementere i sit daglige projektarbejde.

Du kan læse mere om Half Double som metodologi her.

Specialister i projektledelse

Gennem vores arbejde med projektledelse i det offentlige, har vi identificeret en række steder, hvor Half Double kan øge succesen i særligt offentlige projekter. Det handler især om de værktøjer og tilgange, Half Double beskriver , fx at:

  • Placere projektteamet fysisk tæt på brugerne af projektets leverancer
  • Benytte en systematisk tilgang til inddragelse af nøgleinteressenter i etableringen af et gevinstkort, udarbejdelsen og den løbende anvendelse af gevinstbeskrivelser og forandringstiltag
  • Sikre fremdrift og fokus gennem en fast takt gennem projektet, der ikke nødvendigvis er hængt op på leverancer eller milepæle
  • Vær effektiv i udnyttelsen af projektets deltagere, samt hav respekt for den forretning, der inddrages og berøres af forandringen
  • Spil din styregruppe bedre gennem effektive tilgange til styregruppearbejder, inddragelse og beslutninger
  • Mindre skærmtid, mere gangtid. Mød dine interessenter på den måde, der er mest relevant for dem, og vis synligt lederskab overfor dit team.
Under de perfekte forhold, kan alle projekter blive en succes

Alt forskning tyder på, at Half Double kan levere mere effekt på kortere tid for et specifikt projekt. I Peak har vi i årevis anvendt en række af tilgangene i vores projektarbejde, enten enkeltvist eller flere ad gangen, og set den effekt det har haft på:

  • Bedre forståelse af problemet der skal løses, og dermed bedre styring af projektets scope
  • Bedre involvering af interessenter og efterfølgende forankring i den organisation, der modtager projektets leverancer
  • Hurtigere projektopstart
  • Projektet leveres til forventet, eller højere, effekt.

Er man så heldig, at man får de bedste folk fra organisationen, at ledelsen afsætter den fornødne tid til at engagere sig, og det er muligt at allokere de rigtige mennesker samtidigt, så er mange af de basale forudsætninger for at skabe succesrige projekter til stede – men ofte er det ikke tilfældet.

Læs mere om Half Double

patrick Sorentino, forandringsledelse

Patrick Sorrentino

CEO

Alt forskning tyder på, at Half Double kan levere mere effekt på kortere tid for et specifikt projekt

Supplér din viden med et kursus

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]