FAQ - eksamen via PeopleCert

Skal du til eksamen via eksamensinstituttet PeopleCert, har vi udarbejdet denne FAQ med de typiske spørgsmål,
der kan opstå før, under og efter.

Lokalekrav ifm. eksamen:

Installation af ExamShield

Vi anbefaler, at du downloader det påkrævede ExamShield så snart, du har oprettet din profil på PeopleCert, så du kan tjekke, at det tekniske set-up fungerer, som det skal. Vær opmærksom på: 

  • Administratorrettigheder
  • Muligvis godkendes af antivirus/firewall
  • VPN kan medføre, at eksamen ikke kan tilgås  

Læs mere om, hvordan du installerer ExamShield forud for dit kursus her: ExamShield her.

Læs mere her

Læs mere her

Du skal indstille dit sprog/modersmål rigtigt for evt. at få ekstra tid til eksamen. Dette gør du på din personlige PeopleCert konto. Vær opmærksom på, at den ekstra tid ikke vil fremgå af din bekræftelse for eksamensbooking – men registreres som en del af den samlede eksamenstid. Er du i tvivl, om den ekstra tid er registreret korrekt, skal du kontakte PeopleCert: [email protected]

Teknisk set-up før eksamen:

Under eksamen:

Ja, til Practitioner-eksamener må du medbringe din fysiske PRINCE2-bog.

Nej, du skal vælge, om du vil have den fysiske bog eller e-bogen med – det er ikke tilladt at medbringe begge dele. Har du din e-bog med, skal den være tilgængelig på en sekundær device (tablet, laptop, smartphone el.lign.), som skal kunne sættes på flytilstand.

Ja, det må du gerne. Du skal vise din Proctor papiret for at sikre, at det er blankt på begge sider, før eksamenen påbegyndes.

Det er kun tilladt at medbringe en fysisk engelsk/dansk ordbog til din ITIL-eksamen – ikke andre PeopleCert-certificeringer. Bemærk, at det kun er tilladt at medbringe en engelsk/dansk-ordbog, hvis engelsk ikke er dit modersmål.

Nej, du vil kunne kommunikere med Proctor undervejs – og Proctor vil kunne se dig, men du vil ikke kunne se vedkommende.

Det er ikke tilladt. Skal du til en Practitioner-eksamen (der varer over 2 timer), er en 5-minutters pause tilladt – men vær opmærksom på, at eksamenstiden fortsætter, uagtet at du holder pause.

Efter eksamen:

Når du har gennemført din eksamen, vil der komme et foreløbigt resultat op på skærmen – HUSK at tage et screendump af dette, hvis du ønsker at beholde det. Det kan ikke tilgås efter, at du har lukket eksamensbrowseren ned. Derfra skal du vente på det officielle resultat fra PeopleCert.

Du kan tilgå dit eksamensresultat i løbet af 2-3 arbejdsdage efter gennemført eksamen. Du får dels en mail med resultatet fra PeopleCert, og du kan også se dit resultat i Passport.

Du downloader selv dit certifikat efter bestået eksamen direkte via din PeopleCert konto.

Kontakt [email protected] og oplys, at du ønsker en reeksamen. Herfra får du oplyst pris og proces for tilmelding til reeksamen.

Diverse:

Du kan ombooke din eksamen, samme sted som du bookede den oprindeligt, gebyrfrit i op til 48 timer før dit bookede eksamenstidspunkt. Flytter du dit eksamenstidspunkt senere, vil du blive opkrævet et gebyr fra PeopleCert. Har du problemer med at rykke dit eksamenstidspunkt, skal du kontakte PeopleCert.

Kontakt PeopleCert direkte – så kan de hjælpe med at frigive yderligere eksamensslots.

Nej, begge resultater vil ifølge PeopleCert være tilgængelige på din PeopleCert konto og tidligere eksamensresultater vil derfor ikke påvirke senere eksamensresultater.  

Det er korrekt, at PeopleCert kræver alle certificeringer fornyet hvert 3. år. Der er forskellige muligheder for at forny den, så vi anbefaler, at du kontakter PeopleCert direkte for at høre om dine bedste muligheder for at forny din certificering. Se også afsnittet ”Fornyelse af certificering” i denne FAQ.

Du kan downloade dine certifikater via din PeopleCert konto. Har du problemer, skal du kontakte PeopleCert direkte.  

Dette skal du bestille direkte hos PeopleCert mod et gebyr: [email protected].

Fornyelse af certificering:

Pr. 1. januar 2023 ændrede PeopleCert betingelserne for alle certificeringer på Foundation-niveau.
Det betyder, at alle certificeringer skal fornyes hvert 3. år. Dette gælder for følgende kurser: PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, P3O®, MSP®, ITIL®, M_o_R®, MoV® og MoP®.

Hvis du tog din eksamen før 30. juni 2020, har du indtil 1. juli 2023 til at forny din certificering.
Hvis du tog din eksamen efter 30. juni 2020, skal du tjekke din PeopleCert-konto for, hvornår en fornyelse er nødvendig.

Det gør du ved at se dit certifikat fra PeopleCert, som vil indeholde en ”Renew by”-dato.

Nej, du kan nøjes med at forny det højeste niveau – så vil det lavere niveau automatisk fornyes.

Nej, du bliver ikke slettet – men du vil blive markeret som i, at din certificering ikke er gyldig.   

Se desuden disse to, korte videoer for gennemgang af, hvordan du booker din eksamen hos PeopleCert, samt hvilke eksamensregler, du bør være særligt opmærksom på:

PeopleCert kontaktoplysninger:

OBS! Husk altid at holde dig opdateret på de nyeste retningslinjer for eksamen direkte hos PeopleCert.