Projektledelse i orkanens øje - emagine courses
Projektlederforum

Projektledelse i orkanens øje

Print Friendly, PDF & Email

Nogle projekter er mere end blot udfordrende – de er komplekse og kræver særlig opmærksomhed. Dette er især tilfældet i projekter af offentlig karakter, hvor der opstår berøringsflader med både autoriteter og borgere, og hvor medierne pludselig kan spille en afgørende rolle for projektsuccesen.

Når mange forskellige interessenter er involveret – fra offentlige institutioner og politiske organer til interessegrupper og borgere – opstår der en dynamik, der kan være udfordrende at håndtere. Det er afgørende at forstå de forskellige behov, interesser og perspektiver for at sikre en vellykket projektudførelse. Oven i det hele skal man også overholde en fast deadline og håndtere den enorme offentlige og politiske opmærksomhed, som kan være både givende og udfordrende.

Men hvordan navigerer du som projektleder i denne komplekse verden? Hvordan skaber du samarbejde og fælles fodslag blandt så mange interessenter? Og endelig: hvordan sikrer du, at projektet når sin deadline, samtidig med at du formår at håndtere den offentlige og nogle gange politiske opmærksomhed på en konstruktiv måde?

Det dykker vi ned i på efterårets afholdelse af Projektleder Forum. Mød projektledere fra kritiske projekter som varslingssystemet S!renen, Varmechecken og Smittestop til en snak om interessenthåndtering, hårde deadlines og brændende platforme.

Kun for medlemmer af Projektleder Forum

Projektleder Forum er vores nye projektledernetværk, hvor vi hver gang sætter fokus på temaer inden for projektledelse gennem inspirerende historier og cases fra “den virkelige” projektleders verden. Det er gratis at være med i netværket. Læs mere, og tilmeld dig Projektleder Forum her.

Alle vores events/fora er henvendt til vores kunder med samme faglige interesser. Vi forbeholder os retten til at afvise din tilmelding, hvis vi ikke mener, at du passer ind i målgruppen. Som freelance/selvstændig kan du i stedet blive en del af vores udvidede konsulentnetværk, der også har flere årlige netværksarrangementer. 

Tilmeld dig eventet her

* indicates required

Jeg har læst og accepterer Peaks handelsbetingelser og persondatapolitik, og jeg er indforstået med, at jeg automatisk tilmeldes Peaks nyhedsmail, der til enhver tid kan afmeldes igen.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. <a href=”https://mailchimp.com/legal/terms” target=”_blank”>Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.</a>

28 september
Kl. 08:30
- Kl. 11:00
Scandic hotel, Sydhavns Pl. 15, 2450 København
Gratis

Bemærk: Kræver cookie consent

Skriv til [email protected], hvis du oplever problemer

Dem møder du

lene perdersen
Projektledelse på en brændende platform

Lene Ærbo Pedersen, projektleder

Læs beskrivelsen

Nogle projekter har mange års forberedelse bag sig. Andre opstår ud fra et pludseligt behov, og har ofte en vis kritikalitet ift. den opgave, de skal løse. Tænk bare på Coronapas ifm. COVID-19 pandemien eller udvikling af varmecheck under energikrisen. For projektlederen kræver det en væsentligt anden tilgang til ledelsesrollen – og til projektet generelt. For hvordan navigerer man i stramme deadlines, brændende platforme og risici, der identificeres on the go? Hør Lene Pedersens take på, hvordan du som projektleder holder hovedet koldt, når du skal lede projekter på disse præmisser, og ikke mindst hvordan du kan lykkes med at få dem succesfuldt i mål. 

Bliv klogere på:

  • Hvilke faldgruber der ligger i projekter, der skal gå stærkt
  • Hvilke ledelsesmæssige tilgange det kræver til teamet
  • Hvordan skabes arbejdsro og godt humør i projekterne
  • Hvorfor kan offentlige projekter gennemføres på så kort tid

 

Hvem er oplægsholderen? 

Lene Ærbo Pedersen er konsulent og direktør i Let’s Go Digital. Her rådgiver hun særligt offentlige myndigheder i projekt- og programledelse af samfundskritiske projekter. Lene var fx projektleder på udviklingen af appsene Smittestop og Coronapas under pandemien. Begge projekter, med en vis brændende platform under sig. Det gør Lene til en knivskarp projektleder – også når det skal gå stærk.

rikke og Peter
Et samfunds kritisk projekt der giver lyd fra sig!

Rikke Hein og Peter Thordrup

Læs beskrivelsen

Få indsigt i hvordan det samfundskritiske projekt ”Mobilbaseret Varsling” også kaldet S!renen kom i mål. Dette blev bemærket over hele Danmark da alle borger modtog et varsel på deres mobiltelefon. Projektet var organiseret som et typisk program på tværs af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet, Center for Cybersikkerhed (CFCS) og teleselskaberne TDC Net, Hi3G, TT-Netværket og flere underleverandører. Projektet kan betegnes som meget komplekst projekt med stor bevågenhed lige fra den enkelt borger i Danmark til den øverste ledelse i flere styrelser, samt i Statens It-råd. Hør hvordan projektet blev drevet ledelsesmæssigt af Programleder Peter Thordrup og projektleder Rikke Hein i de sidste 1 ½ år.

Bliv klogere på:

  • Hvorledes skal et samfunds kritisk projekt håndteres?
  • Hvordan sikres ro i interessentlandskabet?
  • Hvilke ledelsesmæssige tiltag sikrede at projektet kom i mål?

 

Hvem er oplægsholderne? 

Peter Thordrup er senior konsulent og Programleder, og Rikke Hein er konsulent og projektleder fra Peak Consulting Group. Peter har stået for den overordnede programledelse i de sidste 1 ½ år af programmet, mens Rikke har stået for projektledelsen af it-sporet og assisteret Peter med programledelse. Sammen med de øvrige programdeltagere har de bidraget til, at programmet kom succesfuldt i mål og skiftede fra rød til grøn status i Statens It-råd.

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]