Projekter i Statens It-råd - emagine courses

Projekter i Statens It-råd

Print Friendly, PDF & Email

It-projekter i Staten skal følge Statens it-projektmodel. Det sikrer bedre grundlag for projekter og dermed større succes i gennemførsel. Men det kræver også tid, ressourcer og grundige projektkompetencer. Peaks konsulenter både rådgiver om og eksekverer i alle faser i modellen.

Statens it-projektmodel er en obligatorisk projektmodel, der skal sikre en fælles ramme for alle statslige it-projekter uanset budget. Modellen er udstukket af Statens It-råd og er baseret på PRINCE2® og indeholder en fasemodel samt styringsdokumenter og vejledninger til brugen af dem. Formålet er at hjælpe myndighederne med at identificere gevinster, håndtere risici og ikke mindst gennemføre projektet succesfuldt. Disse styringsdokumenter skal benyttes gennem hele projektet, og opdateres i takt med projektets udvikler eller ændrer sig. Desuden gælder et særligt krav om risikovurdering hos Statens It-råd for projekter på over 15. mio. eller anskaffelser over 70 mio., samt en halvårlig statusrapportering og gevinstopfølgning.

Hvad er gevinsterne ved ekstern rådgivning?

It-projektmodellen er et fremragende værktøj gennem hele projektet. Det kræver dog ressourcer og erfaringer at kunne navigere. Særligt hvis jeres projekt skal risikovurderes af Statens It-råd, kan der være gevinster ved ekstern hjælp:

  • En struktureret tilgang til arbejdet med modellen
  • Styring på processen op til potentiel risikovurdering
  • Frigivne ressourcer ved professionel dokumenthåndtering

Lars muusmann

Lars Muusmann

Client Director

Tlf: 25 44 57 67

Relevante kurser

Det effektive projektteam
Half Double Practitioner
Half double

Vores tilgang

Projektmodellen er faseopdelt efter PRINCE2®, og det er primært ud fra disse faser, at vi tilrettelægger vores rådgivning. Men det er sjældent, at planen for et it-projekt er hugget i sten, og ligesom modellen selv, har vi også fokus på fleksibilitet i tilrettelæggelsen af de enkelte underfaser og leverance-flow. Vi hjælper fx med:

Analyse

Projektgrundlag og styregruppeaftale bliver udarbejdet. Samtidig skal projektets omfang, ressourcekrav, udgifter, risici, tidsplan og gevinster analyseres, og der skal udformes en business case. Projektet tager form.

Risikovurdering

Er projektet over 15 mio. eller omhandler det anskaffelser på over 70 mio., skal det gennem en risikovurdering hos Statens It-råd. Efter risikovurderingen skal der desuden laves en halvårlig statusrapportering fra projektet.

Business Case model

Et af de obligatoriske styringsdokumenter er Statens business case model. Formålet er at tydeliggøre gevinsterne ved projektet ved at beregne både udgifter og gevinster og tydeliggøre eventuelle risici.

Gennemførsel

Selve projektet udvikles og overdrages til forretningen. Her er fokus på at få leverancerne igennem til tiden, overholde projektplanem og afslutte projektet.

Realisering

Projektet afsluttes og skal overgå til drift. Her skal fokus være på at forankre det nye i organisationen og følge op på de gevinster, projektet skal give.

Resultater

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Skal vi rådgive jer om Statens it-projektmodel?

Peaks konsulenter har mange års erfaring med projektledelse både inden for det offentlige og det private. Særligt når det gælder statslige it-projekter, risikovurdering og projektstyring i det offentlige, har vi en bred erfaring, og hjælper jer gerne i gang med jeres næste it-projekt eller -anskaffelse.

e-learning

Få helt styr på jeres business case

Et af de obligatoriske styringsdokumenter i projektmodellen er Statens business case model. Men hvordan skal man bruge den? Og hvordan skal man tolke de nyeste opdateringer? Det har vi taget en snak om med Jeppe Eriksen, seniorspecialist hos Digitaliseringsstyrelsen og en af folkene bag modellen på dette webinar.

Relaterede ydelser

Næste generation Digital Post  
Review i Statens It-råd

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]