Transformationsmodellen - emagine courses

Transformationsmodellen

Print Friendly, PDF & Email

Organisationer består og drives af mennesker. Alligevel glemmer vi det ofte, når vi skal til at lede forandringer. Med transformationsmodellen bliver arbejdet med mennesker sat i et system, der hjælper både jer og dem med at skabe succesfulde forandringer. 

Vi har udviklet en model, der giver jer en ramme at arbejde med forandringer og transformationer indenfor. Indrømmet, den er ikke rocket science. Men den kan hjælpe jer til at gå grundigt og pragmatisk til værks – uanset om din organisation (eller kunde) står overfor små forandringer eller en større transformation. Det, modellen gør, er nemlig at sætte mennesket i centrum. For uanset om du arbejder med konsulenter, ledere eller medarbejdere, så arbejder du med mennesker, der skal gøre noget andet end de plejer. Og hvis I skal lykkes, skal du have organisationen med og udøve skarp forandringsledelse hele vejen igennem.

Hvad er effekten af transformationsmodellen?

Transformationsmodellen fungerer som en hjælp til at huske, at det ikke er nok at forstå forandringens nødvendighed. Det skal også blive nemt at ændre adfærden. Med en systematisk tilgang kan I blandt andet opnå:

  • Hurtig realisering af projektets gevinsterne
  • Sikre motivation blandt medarbejdere
  • Hurtigere overgang til drift

patrick Sorentino, forandringsledelse

Patrick Sorentino

Client Director

Tlf: 2616 4028

Relevante kurser

Effektiv kontrakt- og leverandørstyring

Vores tilgang

Denne transformationsmodel hjælper dig med at arbejde med forandringen ud fra 4 dimensioner, der alle har betydning for, om organisationens medlemmer (læs: mennesker) har lyst, mod og evner til at ændre adfærd. Hver dimension adresserer en række centrale problemstillinger og indeholder derudover en række nyttige værktøjer, som man kan gøre brug af – alt afhængig af situationen.

Organisatorisk kalibrering

Forandringen skal kalibreres til organisationens egen logik, kultur, fortællinger og ønsker om udvikling. Valg af et smart rammeværk som SAFe nytter fx ikke, hvis det, organisationen i virkeligheden har brug for, er krisehåndtering. Lyt til organisationen.

 

Lederskab og ejerskab

Forandringer kræver lederskab – men også ejerskab fra alle involverede. Interessenter skal inddrages og engageres ved at sætte feedback, interesse og nysgerrighed i centrum.

Kompetencer og kapabilitet

Ny adfærd kræver også ofte nye kompetencer. Derfor er uddannelse vigtig. Samtidig rykker forandringer også på magtbalancer, positioner og identiteter, der kræver coaching, svære samtaler og løbende evalueringer. På den måde er kompetencer også noget socialt.

Effekt

Gevinster skal være hjerteblod i forandringer. Det sker ofte, at man kun taler om alt det, man gerne vil opnå, mens alt bøvlet ikke bliver nævnt med et ord. Det skaber i værste fald mistillid. Så derfor: Tal og arbejd også med alt det svære og skab et trygt miljø at gøre det i.

 

Resultater

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Skal vi hjælpe jer med transformationsmodellen?

I Peak løser vi opgaver, der indeholder en eller anden form for forandring. Det kan være implementering af ISO 27001/02, GDPR eller andre standarder. Det kan også være anskaffelser, digitaliseringsprojekter, outsourcing eller udbud. Og vi ved af erfaring, at det der med mennesker ikke altid er nemt. Derfor hjælper vi jer gerne med at bruge transformationsmodellen systematisk i jeres forandringer.

transformationsmodellen

Sådan ser transformationsmodellen ud

Transformationsmodellen tager de 4 dimensioner i en forandring og sætter dem i relation til menneskerne, der skal indgå i forandringen. På den måde sikrer I at de menneskelige relationer og faktorer ikke bliver glemt i “kampens hede”.

Relaterede ydelser

Modning og governance
Forandringsledelse
Gevinstrealisering
Porteføljestyring
Forretningstransformationer

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]