Programledelse - emagine courses

Programledelse

Print Friendly, PDF & Email

Transformationer er gennemgribende initiativer, der kræver nøje styring. Med programledelse  skabes sammenhæng og styring, så transformationen ikke alene har fremgang, men også bidrager krystalklart til den overordnede strategi.

Når organisationen skal gennemføre større forandringer eller transformationer, skal initiativerne koordineres. Forandringerne skal nemlig dels implementeres i en veltilrettelagt proces, dels implementeres i den kadence, som forretningen har kapacitet til. Her sikrer programledelse den overordnede styring, ledelse og koordinering mellem alle programmets parter. Det kan også sikre den organisatoriske implementering, så de ønskede effekter opnås. Endelig fokuserer det på at minimere risici, understøtte beslutningstagning og ikke mindst, at den organisatoriske forandring er i overensstemmelse med organisationens overordnede strategi. På den måde rummer en programorganisering alle aspekter af en forandring. Det gælder lige fra identifikation af ønskede resultater og effekter, design af den ønskede fremtidige situation og over til produktion af løsninger. Samtidig sikrer det samarbejde med alle involverede, samt organisatorisk implementering, gevinstrealisering og afslutning.

Hvad er effekten af programledelse?

Et program er ikke blot et stort projekt, men et initiativ til forandring. God programledelse sikrer, at organisationens strategiske rejse bliver understøttet. Derfor er det vigtigt, at programledelsen arbejder målrettet med projekternes bidrag til det overordnede udbytte. Det giver mange gevinster:

  • Bedre fremdrift i projekterne – både individuelt og indbyrdes
  • Større sammenhæng mellem forretningsudvikling og strategi
  • Tæt involvering af interessenter fra forretning, drift og ledelse
  • Fokus på risikohåndtering
  • Understøttet, effektiv og veloplyst beslutningstagning
  • Kontrolleret håndtering af problemstillinger, hændelser og usikkerheder
  • Løbende erfaringsopsamling og tilpasning til ændrede forhold i programmets og organisationens omgivelser
  • Øget gevinstrealisering

patrick Sorentino, forandringsledelse

Patrick Sorrentino

Client Director

Tlf: 26 16 40 28

Relevante kurser

MSP® Foundation e-learning på engelsk
MSP® Foundation

Vores tilgang

Vores erfaring med programmer spænder over alt fra det indledende design til organisatorisk implementering og gevinstrealisering. Fælles er dog fokus på sammenhængen mellem strategi og program samt modtagerorganisationens kapacitet og forandringsparathed.

Programledelse

Vi designer og/eller varetager administrationen af jeres program med øje for alle involverede  og strategi.

Programreview

Vi evaluerer organisationens modenhed og hjælper med at optimere udviklingsområderne.

Supervision af programledere

Som programleder er der mange facetter i spil. Den rette sparring og rådgivning kan være altafgørende for, at programledelsen effektivt varetager rollen og løfter opgaven.

MSP

Programledelse kræver overblik, ledelse og en fælles terminologi gennem hele organisationen. Her er en best practice som MSP et essentielt værktøj. Vi har dyb erfaring indenfor dette område.

Resultater

Finansiel virksomhed skabte best practice inden for informationssikkerhed 
Bank øgede cyber security med nyt it koncept
Myndighed sparede 3 mio. ved agilt udviklingsprojekt

Vil du høre mere om programledelse?

I Peak har vi nogle af Danmarks mest erfarne programledere. Uanset om det handler om etablering af et nyt program eller review af et nuværende, kan vores eksperter hjælpe jer i mål. Det kan også være i form af træning af programledelsen og programkontoret eller med at få et løbsk program tilbage på stien. Kontakt os, og fortæl om jeres behov.

PMO forum

Et netværk for danske PMO'er

Vi har samlet 260 ledere fra 132 forskellige organisationer fra henholdsvis privat og offentlig sektor i netværket PMO Forum.

Målet med netværket er at gøre os alle sammen bedre til at håndtere de udfordringer, der er forbundet med etablering, udvikling og drift af projekt-, program- og portefølje-setup både fra en ledelsesmæssige og styringsmæssig vinkel.

Relaterede ydelser

Modning og governance
Forandringsledelse
Gevinstrealisering
Porteføljestyring
Forretningstransformationer
Transformationsmodellen

Du er velkommen til at kontakte os

[email protected] | Tlf: 3526 2880

Tilmelding til Årets Projektdag 11.-12. maj 2023

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til [email protected]